Qui sóc?

Sóc la Maria Vinyes, una dona inquieta, apassionada i perfeccionista de cinquanta-vuit anys que gaudeix creant a partir de qualsevol cosa. Sóc dissenyadora d’interiors i tècnic superior en fusta i moble. Els meus kits són 100% dissenys propis i únics, acreditats per la Generalitat de Catalunya com a productes d’artesania (D’A).

Com comença?

Doncs de la devoció per compartir experiències. Sempre he estat compromesa amb la creativitat, una faceta innata personal, que sempre he volgut compartir amb els qui tinc al voltant.

El projecte va esdevenir realitat enmig de la crisi del 2008, la qual em va empènyer a buscar nous reptes professionals. Tot va començar com un hobby, però, de seguida, vaig adonar-me que el meu treball despertava interès. Aquesta atenció em va fer veure l’oportunitat de fer arribar les meves propostes i idees a persones amb les mateixes inquietuds que jo.

En un primer moment, vaig compaginar la meva professió de dissenyadora d’interiors amb el disseny i comercialització dels meus kits. A poc a poc, la il·lusió pel projecte Kithouse.cat va fer que el compromís amb aquesta petita empresa artesana guanyés terreny, fins a la meva implicació total.

En l’actualitat el projecte és una realitat, dut a terme per mi mateixa. Ho faig tot, des del disseny, fins a la col·locació de l’etiqueta a l’embolcall del kit. Us garanteixo que hi aboco tota la meva energia i passió. 

Com és el procés?

Rumio i rumio i, quan tinc una idea, la dibuixo. Una volta produït l’esbós, cal fer-lo viable, i converteixo la imatge en un conjunt de peces que encaixin i que no tinguin una excessiva dificultat constructiva. Hores i hores d’ordinador són necessàries, així com calcular amb precisió les mesures. Els mil·límetres són importants. Després del treball electrònic, cal convertir el pla en volum i en fusta. Encaixarà bé? M’agradarà? Hi poso només un fanal? La finestra és prou gran? Desenes de preguntes i dubtes m’instiguen a perseguir la perfecció. Quan ho veig clar, després de moltes modificacions i de mirar-m’ho i provar-ho detingudament, li dono el vistiplau. Després, toca escollir el teixit que donarà color al producte. Sóc molt exigent, i per tant, hi penso molt. Us vull oferir diferents opcions, tant de color com d’estampats. Cercar no és fàcil, ja que comporta una selecció acorada de teixits sostenibles i de qualitat.

Quan tinc el material, cal preparar els kits i embossar. Hi poso totes les peces de fusta i el material tèxtil necessari per a l’acabat de la peça. Finalment, en faig la mostra i escric les instruccions. 

Us agraeixo infinitament l’interès pels meus productes. Us puc assegurar que ho faig amb tota la il·lusió del món 🙂 Em trobaré amb vosaltres a les fires del sector, on ens coneixerem i compartirem experiències.

Gràcies per fer-ho possible!